Зашто не желим да се солидаришем са вама

Зашто не желим да се солидаришем са вама

Зашто не желим да се солидаришем са вама

Влада Републике Српске недавно је позвала грађане и привреднике да уплаћују средства на рачун Фонда солидарности РС, како би се умањиле штете проузроковане појавом новог вируса. У први мах помислих да дам свој допринос, али већ у другом сам одустао. 

Не желим да се солидаришем са вама, господо из Владе! Наравно да ћу се солидарисати са нашим грађанима и помоћи колико год будем у могућности, а можда и преко могућности. Са вама, са друге стране, не желим! 

Ако се питате зашто, рећи ћу вам, врло радо. 

Када смо вас упозоравали да је опасно то што сте одвели у банкрот робне резерве наше земље (које су нам у овом тренутку вриједније од злата), остали сте нијеми. 

Када смо вас упозоравали на криминалну приватизацију рафинерије и пореске дугове које она данас испоставља, а да вас подсјетим, ради се о стотинама милиона КМ, остали сте нијеми. 

Када смо вас упозоравали да беспотребно бацате новац на скупоцјене аутомобиле, хеликоптере, авионе и камионе, остали сте нијеми. 

Када смо вас упозоравали да на криминалан начин трошите новац од приватизације телекома, те здушно подржавате својих неколико десетина тајкуна, а на штету свог становништва, остали сте нијеми. 

Када смо вас упозоравали да готово трећина БДП-а Републике Српске отпада на сиву економију, остали сте нијеми. 

Када смо вас упозоравали да она јавна предузећа, која би требало да су најпрофитабилнија, Шуме Српске и Електропривреда, грцају у дуговима због вашег партијског запошљавања и кумовске економије, остали сте нијеми. 

Kaда смо вас упозоравали да непотизмом радите у корист штете читаве земље, а искључиво и једино у сопствену корист, остали сте нијеми. 

Када смо вас упозоравали да је здравство у дугу преко милијарду марака, остали сте нијеми. 

Када смо вас упозоравали да министри на најодговорнијим функцијама везаним за привреду имају лажне дипломе и самим тим, лажно знање, остали сте нијеми. 

Знате шта? Сада сам ја нијем. Ионако ћете дићи нове кредите код ММФ-а, продаваћете нове обвезнице и записе које ћемо сви ми морати да враћамо. Ето, то је мој допринос. Надам се да вам неће бити мало. 

Стефан Благић

Facebook Comments

Related Articles

Close