Зашто је рјешење у промјени власти, али не и довођењу СзП-а на власт

Зашто је рјешење у промјени власти, али не и довођењу СзП-а на власт

Зашто је рјешење у промјени власти, али не и довођењу СзП-а на власт

Ако Савез за промјене није до сада показао колико је неспособан, онда у Републици Српској нема неспособних. У сваком смислу.

Након афере куповине посланика 2014, када је постојао политички тренутак и политичка шанса за промјену власти, СзП је изабрао да (п)остане (не)одговорна опозиција, а да свој дугогодишњи пост прекине додјелом фотеља својим кадровима у Сарајеву. Боље и то, него да се „муче“ са извођењем народа на улицу и захтјевом за успостављање легалне владе.

Савез за промјене, колико год критиковао власт, толико је утврдио да је идентичан као и предмет своје критике, ако не и гори. Сви проблеми које наша организација критикује на републичком нивоу, важе и за државне, али и локалне нивое. Укратко, партократија је проткана у свим властима, на свим нивоима, а одговорност за партократски начин вођења народа није преузео нико. Сви увјеравају да је, управо њихов начин вођења политике онај најбољи. Чињеница је, ипак, да су људи у Републици Српској нагрђени влашћу СНСД-СП-ДНС, а осакаћени условном опозицијом – СзП-ом. Ускраћено нам је право на избор!

Ако на тренутак обратимо пажњу на општине којима руководи Савез за промјене, јако брзо ћемо увидјети „синдром“ партијског пијавичарског запошљавања подобних, а не способних, затим разноразне „сумњиве“ уговоре, разноразна „уграђивања“, кумовску економију итд.

Поврх свега, они (СзП) су се потрудили да оправдају критике режима о проневјери националних интереса након кардиналних грешака СДС-ових министара у Савјету министара, а везаних за Кривични закон БиХ. Дакле, неспособне партократе без националне освијешћености – најгора комбинација.

Како видимо, Савезу за промјене не недостаје ни бахатости, што потврђује случај Црнадак. Наиме, РТРС већ шест мјесеци покушава да добије одговор од Министарства иностраних послова БиХ о утрошку средстава за путовања Игора Црнадка (не улазимо у тенденциозност РТРС-а и разлоге за тражење ових информација). До дана данашњег, иако је прекршен Закон о слободи приступа информација, РТРС није добио одговор МИП-а, иако је МИП био обавезан да га достави у законском року.

Шта нам ово показује?

Сви су они исти, само што су једни дуже на власти, па су зато и оставили дуже репове. Неких других видљивих различости нема.

Једино рјешење је у новим, честитим, поштеним и одговорним људима!

РеСтарт Српска

Facebook Comments

Close