Вријеме је да одете

Вријеме је да одете

Вријеме је да одете

Након невјероватне срамоте коју су нам синоћ приредили челници Партије демократског прогреса, у првом реду Бранислав Бореновић и Игор Црнадак, прослављајући побједу на Тргу Крајине након 72 одсто пребројаних гласова , кристално је јасно да политички аматери морају да оду са чела ПДП-а и да уступе мјесто новим, млађим људима. 

Опасан политички аматеризам којем смо свједочили синоћ могао нас је одвести и у физичке инциденте, али срећом, Додиков режим није позвао своје присталице на улицу. Међутим, шта се тачно десило синоћ? 

Чињеница да су ПДП-овци затворили изборни штаб убрзо послије поноћи и након 72 одсто пребројаних гласова пустили да искључиво СНСД у наредна три сата грађане извјештава о пристиглим резултатима била је потпуна глупост која граничи са лудости. Посебно је сумњиво што доктор економских наука и предсједнички кандидат Јелена Тривић након вођства од два процента на наведеном узорку проглашава побједу, иако је свима нама било јасно да је то премала предност која не гарантује побједу. С обзиром на то да знамо да се "чудне" ствари дешавају током изборне ноћи и да није први пут да се преко ноћи прекраја воља грађана, постаје још невјероватније овако неодговорно понашање првих људи ПДП-а. 

Да се разумијемо, наредних десетак дана ћемо и даље пролазити кроз њихово давање лажне наде, причи о понављању избора и "правној борби" за коју се већ сад зна да неће дати резултат. Односно, даће резултат утолико што ће још једном, након "историјског резултата ПДП-а" 2018., Бореновић постати посланик у Сарајеву са апанажом између 5 и 7 хиљада марака мјесечно, док ће Црнадак "слабије проћи" са "свега" три хиљаде. И то је то.

A шта је најзанимљивије од свега? "Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је данас да нема намјеру да уђе у парламент као новоизабрани посланик у Парламенту БиХ, све док се не разријеше њихове сумње да се у РС-у на изборима догодила изборна крађа." Ако сте мислили да је ову изјаву Бореновић дао данас, грдно сте се преварили. Ако уђете у текст, видјеће да је он стар тачно четири године! Наравно да су и Бореновић и Црнадак, као и Тривићева, ушли у скупштине и наставили као да се ништа није десило, а то вам је рецепт и како ће бити овај пут. 

Интересантно, крађа се десила и 2014. године, а након самих избора и још озбиљнија ствар са куповином "папака", па су врли опозиционари прешли и преко тога, а врло брзо се и ушуњали у скупштинске клупе. Народ је и тада, као и сада, остао преварен и разочаран. Дакле, иако режим учествује у крађи гласова већ деценију и по, Бореновић и екипа не инсистирају на промјени Изборног закона БиХ (оно о чему наша организација пише и говори већ неколико година), већ упорно излазе на овакве изборе, узимају мандате и остављају грађане у очајању и невјерици. 

Управо из ових разлога, вријеме је да екипа из врха ПДП-а покупи своје скупоцјене сакое и ципеле и странку препусти способнијим, млађим људима, ако се већ куну да раде за народ и због народа. Док им тај исти народ пуни џепове, они га константо варају и газе. Доста је било!

Стефан Благић

 

 

Facebook Comments

Close