НОВИ ШОК: Студенти плаћају испите, Универзитет и Студентски центар плаћају журке (ФОТО)

НОВИ ШОК: Студенти плаћају испите, Универзитет и Студентски центар плаћају журке (ФОТО)

НОВИ ШОК: Студенти плаћају испите, Универзитет и Студентски центар плаћају журке (ФОТО)

Универзитет је институција која, на неки начин, представља извор снаге једног друштва. Млади људи управо у току процеса високог образовања стичу одређена знања и вјештине, али још важније - изграђују карактер и лични интегритет, уз помоћ којих постају прогресивни чланови и покретачи друштва. Могли бисмо рећи да је "здравље универзитета" у једној држави одраз здравља читавог друштва, управо због његове изузетно важне улоге у животу једног народа и друштва, односно државе.

Међутим, када један универзитет постане партократско оруђе, алат у рукама оних који не разумију важност високог образовања (али и образовања уопште), када оно постане начин за испуњавање нечијих ситних личних интереса, те када се на то све надовежу студенти са сличним амбицијама и карактерним особинама, универзитет тада постаје ругло које штети, не само својим студентима, него и друштву у цјелини.

Након низа објава о политичком ангажману студентских представника у Бањој Луци, о немилосрдном трошењу пара пореских обвезника које чине управо ти исти представници, о подршци коју Универзитет у Бањој Луци пружа таквим студентима, Универзитет је задао још један ударац свим поштеним, вриједним и успјешним студентима. Прије него што објаснимо о чему је ријеч, подсјетимо се на одређене вијести у претходном периоду које се тичу студентских представника:

 1. Студенти бањалучког Универзитета таоци СНСД-а:
  http://www.restartsrpska.org/studenti-taoci-snsd/
 2. Унија студената Републике Српске талац СНСД-а:
  http://www.restartsrpska.org/unija-studenata-republike-srpske-talats-snsd/
 3. Студенти Правног факултета потрошили преко 1000 КМ у елитном ресторану:
  http://www.restartsrpska.org/studenti-prava-kazamat-1000-km/
 4. Унија студената РС машина за расипање новца:
  http://www.restartsrpska.org/unija-studenata-republike-srpske-talats-snsd/
 5. Ко су представници Студентског парламента у Бањој Луци:
  http://www.restartsrpska.org/ko-su-predstavnitsi-studentskog-parlamenta-u-banalutsi/

 

О чему је ријеч?

Студентски парламент Универзитета у Бањој Луци и Унија студената Републике Српске, под изговором да обиљежавају Међународни дан студената, од Универзитета у Бањој Луци и Министарства просвјете и културе, тражили су огромна средства за реализацију студентске журке. Та средства добијају - погађајте у којем износу?

Управо 46 000 КМ
(словима: ЧЕТРДЕСЕТ ШЕСТ ХИЉАДА КОНВЕРТИБИЛНИХ МАРАКА)

 

У то исто вријеме, Универзитет доноси одлуку да се студентима више не поништавају пријављени испити из претходне године, што значи да ће сви студенти, који су током претходне академске године један испит пријавили три пута путем електронског сервиса (макар и не изашли на тај испит), морати да плаћају 20 КМ по свакој пријави испита.

Дакле: сви остали студенти плаћају - студентски представници расипају.

Буџет за једну студентску журку у Бањој Луци

На то све, као један од финансијера студентске журке наводи се и Студентски центар "Никола Тесла" у Бањој Луци, у којем влага уништава зидове, нема гријања и топле воде за студенте, а по плафонима и цијевима јуришају пацови.

Студентски центар "Никола Тесла"
Универзитет у Бањој Луци

Напомињемо: све ово се дешава само неколико дана након што је организација РеСтарт Српска објавила податке о бахатом понашању и још бахатијем расипању новца студентских представника Универзитета у Бањој Луци и Уније студената Републике Српске.

Очито је да се управо ти представници нису ни најмање посрамили због свог понашања. Напротив, неки од њих се и поносе таквим понашањем, као и чињеницом да предсједник Републике Српске подржава њихову бахатост.

Уколико желите да се подсјетите ко то тачно троши новац свих студената и пореских обвезника Републике Српске, још једном можете погледати претходни текст под називом:

Ко су представници Студентског парламента у Бањој Луци:
http://www.restartsrpska.org/ko-su-predstavnitsi-studentskog-parlamenta-u-banalutsi/

Ко су? Па они налошији - наравно.

РеСтарт Српска

Facebook Comments

Close