Унија студената РС машина за расипање новца

Унија студената РС машина за расипање новца

Унија студената РС машина за расипање новца

Унија студената Републике Српске постаје све контроверзнија и контроверзнија. Нови докази, које смо прикупили, говоре о застрашујућим стварима које млади представници студената реализују у обављању и необављању свог посла. Од очигледног алколисања до сумњивог праћења највиших званичника Српске.

Шта се радило у Требињу?

Рачун који нам је у посједу говори да је у режији Уније студената 16.8.2017. било веома весело. Попило се, вјеровали или не, невјероватних 11 буради пива количине 30 литара по сваком бурету. У преводу, 330 литара пива за дан, што је износило вртоглавих 605 КМ за пиво!

Разумијемо жељу за забавом, али 11 буради пива је заиста много, сложићете се.

Импозантно алкохолисање, зар не?

Међутим, ово је само почетак приче.

Превоз аутобусом од Бијељине до Требиња Унију студената коштало је 1755 конвертибилних марака, када је Унија реализовала активност „Дани младих – школа лидера“, када су предавања држали и Милорад  Додик и Жељка Цвијановић, као и градоначелник Требиња Лука Петровић. Рестарт поставља питање Унији студената РС колико је то њихових чланова ишло на манифестацију, јер је наведени износ превоза значајан показатељ потенцијалних нерегуларности.

Занимљиво је да је Унија студената плаћала смјештај за њеног предсједника Ратка Савића, што није спорно, али је смјештај плаћен за још двије особе које немају повезницу (осим оне родбинске) са Унијом студената РС. Те особе су Сладојевић Славко (брат предсједника Студентског парламента) и Жељко Шукало.  Цијена овог смјештаја износила је 240 марака. Зашто су стеденти плаћали њихов смјештај?

Има или нема везе са СНСД-ом?

Иако је Ратко Савић у јучерашњој изјави тврдио да његов ангажман у СНСД-у нема никакве везе са УС РС, симптоматично је то да је Савић преко рачуна студентске организације заједно са својим колегом Сладојевићем, 2.7. платио смјештај у пансиону „Милион“ у Лакташима, баш на дан када се у Лакташима одржавала Пета конференција Општинског одбора Младих социјалдемократа. На конференцији је присуствовао и предсједник Српске Милорад  Додик.

До када ће студенти толерисати овакво понашање својих представника, остаје да се види.

Рестарт Српска

Facebook Comments

Close