Тадић, Бојић и Крчмар одлучују о акцизама

Тадић, Бојић и Крчмар одлучују о акцизама

Тадић, Бојић и Крчмар одлучују о акцизама

Парламентарна скупштина Босне и Херцеговине је у децембру 2017. године усвојила сет закона о акцизама, након што је Закон у парламент упућен по хитној процедури. Након вишечасовних расправа, акцизна коалиција СНСД-СДА-ХДЗ гласала је за овај нови намет грађанима Босне и Херцеговине. Након великог удара на новчанике грађана и многих негативних посљедица, у Парламетарној скупштини БиХ поново се настоје „прогурати“ измјене овог закона, али, овога пута, у интересу грађана. Новим законом практично би се поништила прошлогодишња поскупљења горива.

Оно што је занимљиво јесте чињеница да је од децембра мјесеца, па до данас, један посланик СДА напустио клуб посланика ове странке, а чак 3 посланика/делегата СДС-а, из оба дома парламента, прешла у другу партију, тачније у ДНС. Наиме, ради се о Огњену Тадићу, Ђорђи Крчмару и Бориславу Бојићу. Не заборавите да су њих тројица гласали против горе поменутог закона. Као што је већ познато, ДНС је у владајућој коалицији са СНСД-ом на нивоу Републике Српске, и управо због тога би ова 3 посланика могла да промијене свој став по питању акциза. Заправо, њихови гласови би могли бити пресудни. Постоје 2 опције: прва је да Огњен Тадић, Ђорђо Крчмар и Борислав Бојић гласају за измјену закона и на тај начин остану дослиједни себи и бирачима који су гласали за њих, те да раде у интересу тих бирача; и друга опција - да послушају свог партијског вођу и да буду на страни оних који су наметнули овај порез грађанима  и на тај начин им завукли руку директно у џеп.

Како смо видјели од увођења акциза до данас, ништа се од најављеног није десило: нити смо привукли инвеститоре, нити смо покренули јавне радове, нити нам је дошла Икеа. Нити ће. Акцизе су успјеле да ураде само једну ствар, а то је да додатно осиромаше наше грађане.

Овом приликом апелујемо на Тадића, Крчмара и Бојића да остану дослиједни у својим ставовима и да, када се буде одлучивало о поништењу децембарских акциза, стану уз народ и гласају за нови закон. Ми не желимо нове папке-прелетаче! 

Што се тиче СНСД-а, поручујемо Милици Марковић да су нам каишеви већ попуцали, те да, ако већ желе да избјегну обојену револуцију о којој толико причају, подрже смањење цијена горива. Сигурни смо да ће се и грађани одмах након тога повући са улица.

Рестарт Српска

Facebook Comments

Close