Све чешћа употреба оружја у Кнежеву

Све чешћа употреба оружја у Кнежеву

Све чешћа употреба оружја у Кнежеву


У последње вријеме, новинске редове све чешће пуне информације о употреби оружја у Кнежеву.

Последњи случај десио се прије три дана, у кафићу “3Д”, када је пијани гост, Т.Ђ након свађе са гостима локала, отишао до породичне куће и вратио се са војничком пушком. Захваљујући присебности присутних лица, избјегнута је трагедија, након чега је интервенисала и локална полиција.

На сву срећу, до сада није било људских жртава али намеће се питање да ли надлежни предузимају потребне мјере у циљу превентивног дјеловања, или играју на карту среће?

Посебну пажњу привукао је инцидент претходне седмице, када је власник локала, С.Г. у пијаном стању, у љетној башти испуцао из пиштоља 6 метака, након чега је исто урадио и један од гостију, С.М. који се налазио са истим у друштву. Исти су били у видно пијаном стању, а до пуцњаве је дошло након краће препирке са другим гостима. Недуго затим интервенисала је и полиција, која је исте привела у полицијску станицу.

О коликој дрскости се ради говори и чињеница да су се исти том приликом фотографисали и фотографије објавили на Инстаграму, а накнадно су их уклонили.

Међутим, о овом случају медији нису извјештавали. Можда зато што власник локала није један од обичних људи из претходних случајева. Ипак је он одборник у СО Кнежево, и то не било који, већ одборник из владајућег СНСД-а. Наравно, нису сви грађани ни пред законом исти. Тако су ова двојица, убрзо пуштени из полиције, на интервенцију Начелника Општине, како би наведени одборник могао присуствовати скупштинском засједању, које је одржано наредног дана.

На крају се поставља само једно питање: да ли грађанима Кнежева преостаје само да се надају да ће надлежни предузети додатне мјере које би грађанима омогућили миран и слободан боравак у угоститељским објектима, ове мале вароши?

Грађани Кнежева

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Close