Случај Радишић број 2?

Случај Радишић број 2?

Случај Радишић број 2?

Становници Улице Марка Липовца из Бањалуке обратили су се нашој организацији за помоћ око проблема који имају. Њихов апел преносимо у цјелини и обећавамо да ћемо се ангажовати око наведеног проблема.

"Oбраћамo се Вама јер не знамo коме можемо да се обратимо за помоћ око нерегуларности изградње паркинга у бањалучком насељу Лазарево 2. По регулационом плану, предвиђен је паркинг на мјесту на којем се сада гради, међутим, није обезбијеђен било какав прилаз истом, осим КРОЗ ЗЕЛЕНУ ПОВРШИНУ И ПЈЕШАЧКУ ЗОНУ КОЈА СЕ НАЛАЗИ ОДМАХ ПОРЕД ПАРКИНГА!

Иначе, паркинг се гради за потребе хостела Европа, чији је власник дугогодишњи начелник одјељења за инспекцијске послове, Новак Петраш! Међутим, поред тог проблема, јутрос је дошло до конфликта гдје је морала интервенисати и полиција. Наиме, регулационим планом, паркинг је предвиђен и у двориштима околних барака (та земља јесте државно земљиште), те су багери почели копање и рушење живица које свакодневно штите од буке и прашине са околног пута.

Све комшије су се побуниле против ове акције. Дакле, проблем није у паркингу, већ што фактички не постоји прилаз осим оног кроз зелену површину и пјешачку стазу.  Да не спомињемо да локално становништво нема ништа од тог паркинга јер паркинг заузима дијелове дворишта многих комшија, те исти немају прилаз паркингу осим оног нелегалног који иде преко зелене површине.

Уз ово све, шаљемо вам и слике те снимак интервенције полиције на незадовљнство становника Улице Марка Липовца. Молим за било какву савјетодавну, правну помоћ, и ако је икако могуће, да провјерите да ли је легално све то што се ради. Ако треба дођите и погледајте шта се све дешава.

Срдачан поздрав!"

Становници Улице Марка Липовца

Facebook Comments

Close