Скандалозна ослобађајућа пресуда Насеру Орићу и њене последице

Скандалозна ослобађајућа пресуда Насеру Орићу и њене последице

Скандалозна ослобађајућа пресуда Насеру Орићу и њене последице

Скандалозна и срамна одлука Суда БиХ о ослобађању Насера Орића је још један доказ да се не ради о суду и правди, већ о институцији која спроводи политичке одлуке и штите интересе само бошњачког народа. Овом одлуком се само потврђују митови које су Бошњаци формирали за време рата у БиХ а то је да су само они жртве а остали злочинци, што апсолутно није истина.

Нажалост, оваквом одлуком Суда БиХ само се продубљује расцеп на националној и верској основи и додатно отежава процес помирења народа. Уверени смо да је ова срамна и скандалозна одлука Суда БиХ велики корак уназад у процесу стварања фунционалне БиХ и једне консоцијативне демократије у њој.

Постављамо питање: „Ко ће и када одговарати за убијање 3265 Срба у Подрињу?“ Уколико нико за ове злочине не буде одговарао може нам се десити идентична ситуација као и након Другог светског рата када у комунистичкој СФРЈ за већину злочина и геноцида над Србима нико није одговарао. А сведоци смо како је завршила СФРЈ. Сви они који се веселе овој срамној одлуци Суда БиХ нека добро размисле о судбини БиХ која се понаша као комунистичка СФРЈ и начина на који је она завршила.

Рестарт Српска

Facebook Comments

Close