Рестарт позвао синдикат и представнике студената на протест - да ли ће се одазвати?

Рестарт позвао синдикат и представнике студената на протест - да ли ће се одазвати?

Рестарт позвао синдикат и представнике студената на протест – да ли ће се одазвати?

Данас смо упутили три значајна позива: контактирали смо организације којима су предстојећи протести од нарочитог значаја. Наиме, упутили смо позив Синдикату за образовање, науку и културу Републике Српске, прије свега због њиховог јавног (само)представљања, у којем истичу да су организација која заступа интересе просвјетних радника, али и због ставова које су повремено износили у медијима и "борбе" коју, како они то кажу, предано воде. Да ли су то борбе за столице или ипак борбе за интересе грађана Српске, видјећемо након што добијемо или не добијемо одговор ове организације.

Више о протесту прочитај на сљедећем линку:
http://www.restartsrpska.org/pridruzi-se-protestu/

Поред Синдиката, контактирали смо и студентска представничка тијела, и то:

  1. Унију студената Републике Српске,
  2. Студентски парламент Универзитета у Бањој Луци.

Њима смо, такође, упутили позиве да нам се придруже у протестима које организујемо у уторак.

Како наведена студентска тијела нарочито истичу како брину о интересима студената, тако би по природи ствари овај протест требало да буде од великог значаја и за њих, јер коначно имају прилику да јавно, јасно и снажно искажу своје незадовољство стањем у високом образовању.

Како смо прије неког времена објавили текст о томе да студентска представничка тијела раде искључиво у интересу владајућих странака, јер су представници студената активни и посвећени чланови режимских политичких организација, тако им ми сада нудимо прилику да нас демантују и да се појаве на протестима и подрже борбу за интересе студената, професора и свих грађана Републике Српске.

Поменути текст можете прочитати на сљедећем линку:
СТУДЕНТИ, ТАОЦИ СНСД:
http://www.restartsrpska.org/studenti-taoci-snsd/

Још једном позивамо све савјесне и заинтересоване грађане да нам се придруже у борби против катастрофалног стања у образовном систему Републике Српске, против бахатог понашања представника Владе и безобразном и бахатом расипању државног новца зарад куповине луксузних аутомобила и других "статусних симбола" којима се владајући ругају становништву Републике. Народ је на ивици егзистенције и крајње је вријеме да оштро одговоримо на таква и сва слична понашања!

ТЕК СМО ПОЧЕЛИ

ПРИДРУЖИ НАМ СЕ И ТИ!

Линк ка званичном Фејсбук догађају:
https://www.facebook.com/events/116256829026542/

 

Facebook Comments

Close