САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Поводом данашњењг изјашњавања посланика у Представничком дому ПС БиХ о стављању ван снаге сета закона о акцизама на гориво, ми грађани Републике Српске, порески обавезници и потрошачи, позивамо наше посланике да се по својој савјести, и у интересу свих нас, изјасне за укидање неправедних и драконских намета који гуше све привредне токове у земљи.

Данас посебно апелујемо на оне представнике из Републике Српске који су, у међувремену, промијенили своје политичке дресове, да остану при својим првобитним ставовима и одлучно се успротиве протууставној и антинародној политици завлачења руке у џепове грађана.

То што сте промијенили политичку странку, и ускочили у супротни табор, не даје вам слободу да промијените и свој однос према бирачима и народу. Како сте јасно показали да сте ви носиоци посланичког мандата, а не странке, очекујемо да тај капацитет данас у потпуности и искористите.

Ваша промјена странке не смије значити и промјену ваше савјести, достојанства и личног интегритета. Уколико сте се нашли на другој страни, јер сте увјерени да ћете тамо боље штити интересе народа из којег долазите, онда вам је ово јединствена прилика да покажете приврженост грађанима и њиховим животним потребама, а не личним прохтјевима, породичним и приватним интересима.

Ми данас из Републике Српске, широм отворених очију, гледамо у част и достојанство свих представника, а нарочито господе Крчмара, Бојића и Вуковљака, који полажу својеврсни испит политичке, моралне и историјске одговорности пред властитим народом.

Што се тиче СНСД-а, како смо већ раније нагласили, поручујемо Милици Марковић да су нам каишеви већ попуцали, те да, ако већ желе да избјегну обојену револуцију о којој толико причају, подрже смањење цијена горива. Сигурни смо да ће се и грађани одмах након тога повући са улица.

 

РеСтарт Српска

Facebook Comments

Close