САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: ТРАЖИМО ОСТАВКЕ!

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: ТРАЖИМО ОСТАВКЕ!

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: ТРАЖИМО ОСТАВКЕ!

Због нарушене безбједносне ситуације у Републици Српској, а нарочито граду Бањалуци, стања општег неповјерења у највише носиоце функција унутар Министарства унутрашњих послова и самог министра Драгана Лукача, тражимо оставке комплетног врха МУП-а и руководства Центра јавне безбједности Бањалука.

Сматрамо да посљедњим низом догађаја, јавних иступа и непрофесионалног односа према дужностима које вршите, наносите ненадокнадиве ударце институцијама Републике Српске, блатите част и достојанство полиције Српске, а нама грађанима уносите страх и осјећај бијеса те на тај начин нас директно желите увући у конфронтацију са узурпираним структурама власти.

Након јавног обзнањивања основаних сумњи, у јучерашњим јавним иступима очева сумњиво настрадалих младића и позивања на директну одговорност садашњег  министра унутрашњих послова Драгана Лукача и бившег министра Станислава Чађе, јавност у најмању руку жели да се очитујете о оптужбама на ваш рачун.

Шта нам ваше ћутање поручује? Можете ли нас ћутањем увјерити да нисте криви или се можда подсмјехујете овим несрећама и сматрате да су недостојне вашег коментара?

Позивамо Станислава Чађу да изађе из ”мишије рупе”, чији је становник преко 5 година и да  јавно докаже да није крив и тако спере љагу са свог имена и осјећај срама и гнушања којег је током свог упорног инорисања створио код већине поштених припадника МУП-а и грађана Републике Српске.

Такође, не вршећи никакав притисак па ни политички, напомињемо и Окружно јавно тужилаштво  Бањалука да само раде свој посао у складу са законом и интересом јавности те по службеној дужности уобзире озбиљне оптужбе и доказе против поименце наведених лица, у јавним иступима посљедњих дана. Ми се не упуштамо у то како ћете радити, али вас позивамо и опомињемо да почнете да радите. Поднесите оставке ако не смијете или не знате радити посао за који сте плаћени!

Свим медијима који ”мудро” ћуте ових дана желимо добар урод малина и још много ”званичних посјета” техничким лабораторијама по свијету. И ви сте господо такође саучесници у скривању злочина те ваш ”рад” неће проћи незапажено. Народ ће цијенити вашу посвећеност истини!

Рестарт Српска

Facebook Comments

Close