Са господом господски, са Лукачем на вјечни починак

Са господом господски, са Лукачем на вјечни починак

Са господом господски, са Лукачем на вјечни починак

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Српске, која је доказано заснована на политичкој корупцији, Драган Лукач, не само да се понаша, многи би рекли, манијакално, него у овом тренутку представља највећи безбједносни проблем по Републику Српску, стога би требало хитно реаговати и послати га, ако ништа друго, макар на привремено посматрање. Уосталом, кристално је јасно да је ово далеко најгори министар унутрашњих послова у историји РС. 

Само зарад подсјећања, неопходно је рећи да су за вријеме Лукачевог мандата специјалци МУП-а пљачкали банке, да се у центру Бањалуке пуцало из зоље, да се десило неколико терористичких напада и неколико афера које су страшно потресле ову институцију. А руку на срце, десило се и неколико "сумњивих" смрти које су прошле некажњено.

Међутим, оно што представља много већу бригу јесте Лукачево понашање од када се десило брутално убиство Бањалучанина Давида Драгичевића па до данас. Сви ћете се сјетити чувене Лукачеве констатације да његовом дјетету нико не смије "ни чвоку опалити", односно, како је тада тврдио, када би се то десило, Лукач би се лично "обрачунао" са том особом. То је само за себе забрињавајуће, јер када министар унутрашњих послова, човјек који је задужен за безбједносност свих становника Српске, отворено пријети физичким обрачунима, то посљедично може одвести друштво у анархију. Наравно да ће се свако од нас упитати: Ако може Драган Лукач, зашто не бих могао и ја или било ко други? Ако институције система закажу, зашто онда не бисмо сви "узели правду у своје руке"?

Наравно, ово је веома опасно схватање и ниједан грађанин, а камоли министар, не би смио себи да дозволи.

Посебно је забрињавајући синоћни испад Драгана Лукача, министра у Влади Републике Српске која је заснована на политичкој корупцији, гдје је једног народног посланика позвао на "физички обрачун". Дакле, не само да је угрожена безбједност "обичних" грађана, него Лукач лично покушава да угрози безбједност и народних посланика, оних људи који представљају грађане ове земље. Лукач не престаје да се понаша као насилник и истински се труди да понизи све, али посебно припаднике ромске националне мањине.

Зашто баш њих?

Зато што је данас, покушавајући да оправда своје синоћње поступке, Лукач изјавио: "Код мене постоји једно правило: са господом господски - са циганима цигански..." Зашто Лукач у погрдном контексту помиње припаднике ромске националне мањине, није јасно. Јасно је једино да овакви поступци неодољиво подсјећају на Њемачку у периоду 1933.-1945.

Ако сте мислили да је то све - грдно сте се преварили. Министар унутрашњих послова данас је изјавио и да не види проблем у физичком обрачунавању са народним посланицима, јер, како тврди, то се дешава и у Јапану. Очигледно је физички обрачун њему нешто сасвим нормално, што не би било толико забрињавајуће да он није МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА! Како онда очекивати да нас, једна таква персона брани и штити? Како очекивати да један такав човјек поштује закон? Знате како? Никако!

Можда му је једини циљ да, све оне који се не слажу са проведеним поступцима МУП-а у случају бруталног убиства Давида Драгичевића, пошаље на вјечни починак. Међутим, десиће се нешто сасвим супротно - Лукач одлази на сметљиште историје, гдје му је, како ће многи рећи, и мјесто!

Стефан Благић

 

 

 

Facebook Comments

Close