ТРГ КРАЈИНЕ: Десет хиљада грађана тражило правду (ФОТО)

ТРГ КРАЈИНЕ: Десет хиљада грађана тражило правду (ФОТО)

ТРГ КРАЈИНЕ: Десет хиљада грађана тражило правду (ФОТО)

Извор: БН Телевизија

У центру Бањалуке завршено је окупљање грађана на скупу “Правда за Давида”.

Десет хиљада људи на Тргу Крајине тражило је правду и истину. Истину за сва, како је једногласно истакнуто, за сва убиства у Републици Српској, за све нерасвјетљене и заташкане случајеве, за све невине који су, како кажу породица и грађани, живот изгубили на кукавички начин.

Фотографија: Александар Трифуновић / БУКА

- Било ко, ко вечерас направи инцидент, није припадник "Правде за Давида" - рекао је на почетку отац Давида Драгичевића Давор, истичући да на скупу нема политике.

Мирни скуп са јасним захтјевом, није могао проћи без инцидената:

„Како сазнајемо, 5 аутобуса са људима који су требали бити са нама заустављено је на старим наплатним рампама... Мир и достојанство, али ето да знамо у каквим временима живимо“, поручено је окупљеним грађанима са разгласа.

Фотографија: БН Телевизија

Окупљенима се први обратио Давидов отац Давор Драгичевић који је захвалио свима који подржавају његову борбу и све позвао на мир и достојанство.

Прозвао је врх МУП-аа РС, наводећи да су они саучесници у убиству Давида.

''Хвала оним поштеним људима у МУП-у који нам дају подршку и од којих добијамо чињенице", рекао је Давор Драгичевић.

"Господо: Филипе Ћулуме, укућани из улице Велибора Јањетовића, Дарко Ћулуме, Драгане Лукач, Дарко Илић, Далиборе Врећо, ви сте саучесници у убиству" рекао је Давор Драгичевић и додао да је Давид носио транспарент за Николу Ђуровића и Јована Арбутину, те да неће дозволити да ико више носи транспаренте.

Грађани су тад подигли руке, а док су Давидови другови носили његову слику, у позадини је ишла пјесма Давида Драгичевића "Клинац у гету".

"Ђакац, посљедње што си ми рекао било је само ти тренирај. Ево ме стојим истренирана сваку вече на тргу и борим се за правду", рекла је у обраћању Давидова другарица.

Окупљеним грађанима, из свих градова БиХ, обратити су се пријатељи страдалог младића, њихове мајке, а затражили су и правду за сву ђецу, за Џенана Мемића и све грађане.

Давид Драгичевић је нестао 18. марта, а његово тијело пронађено је 24. марта на ушћу Црквене у Врбас. Различите и непотпуне информације везане за истрагу “потпалиле” су сумњу да цијели случај није онакав каквим га надлежни представљају.

Давидов отац, Давор Драгичевић, позвао је све грађане Републике Српске и Федерације БиХ да подрже ову борбу која је, како је рекао, борба свих нас за достојанствен живот.

Снимак преноса уживо можете погледати на сљедећем линку:

Линк ка вијести:
http://www.rtvbn.com/3904687/deset-hiljada-gradjana-trazilo-pravdu

Facebook Comments

Close