Предсједниче, рећи ћу вам шта је разумно!

Предсједниче, рећи ћу вам шта је разумно!

Предсједниче, рећи ћу вам шта је разумно!

Милорад Додик, предсједник Републике Српске и СНСД-а, кандидат за српског члана предсједништва Босне и Херцеговине, показује још једном да не познаје границе када је у питању бахато понашање.

Обраћајући се члановима општинског одбора СНСД-а у Угљевику, Додик је изјавио сљедеће (изјаву можете погледати овдје):

Ја, чак, сматрам да ако је директор из ДНС-а...ево, јавно ћу то рећи, ако су у питању радна мјеста, да мало више запосли ДНС-а него што је то 20%. Али, извини, не можемо ми бити мајоризирани, да, колко, од 140 само 21 буду из СНСД-а. То ће се морат да поправи. То је оно што ја хоћу. Ја вјерујем да је ово разумно и да ће прихватити да избалансира ово око приједлога нашег општинског руководства да избалансира бројј упослених. Не мора никогa испустити. Не смије смијењивати наше људе без наше сагласности, јер ми не смјењујемо њихове људе. 

Наиме, у питању је ЗП Рудник и Термоелектрана Угљевик а.д. Угљевик на чијем челу се налази Ђорђе Поповић из ДНС-а.

Милорад Додик, велики бранилац свега српског, велики патриота и вјерник (или ви сами процијените шта је тачно) говори како није у реду да буде много више запослених чланова ДНС-а од чланова СНСД-а у овом јавном предузећу. Разумно је да се ствари избалансирају. Разумно је да се запосли више ДНС-ових чланова, по принципу “ја ћу теби овдје попустити, ти мени на неком другом јавном предузећу”, али није разумно да њих буде толико више.

Партократско понашање је рак рана овог друштва и Рестарт се од самог почетка бори против ове пошасти. Запошљавање по партијској линији нас је и довело у тренутну ситуацију, гдје млади и образовани људи напуштају државу, а партијске пијавице исисавају буђет наше државе.

Срам да вас буде, предсједниче. Срам да буде свих вас који сте ову државу претворили у приватну својину. Срам да буде и свих ваших полтрона који све ћутке одобравају јер се надају некој позицији. Срам да вас буде, нељуди.

Рећи ћу вам шта је разумно. Не, то се вама неће свидјети, али рећи ћу вам. Разумно је да се запошљавају квалификовани и школовани за одређене послове, транспарентно и у складу са законом. Да, двије одредбе које вама никако не одговарају. Разумно је да ти није потребна одређена партијска књижица да би добио одређени посао, већ знање. Разумно је да ми, који нисмо у вашим партијама, не страхујемо и да нормално живимо од свог рада. Разумно је да ви будете предсједник, а не биро за запошљавање. Разумно је да послије овакве изјаве поднесете оставку.

И на крају, битно је да будете човјек, али некоме је то недостижно.

Ивана Перишић

Facebook Comments

Related Articles

Close