(Предизборно) обећање – лудом радовање II

(Предизборно) обећање – лудом радовање II

(Предизборно) обећање – лудом радовање II

У претходном тексту који можете да прочитате овдје, обрађивали смо неиспуњена обећања бањалучке градске власти. У овом тексту моћи ћете да прочитате како то раде политичари у Градишци.

Наиме, током претходног, али и овог мандата, политичари који управљају градом обећавали су Градишћанима куле и градове, али грађани нису пуно тога видјели.

Наиме, када је изграђена и пуштена у промет Улица Петра Пеције, градоначелник Градишке Зоран Аџић обећао је грађанима модеран изглед саобраћајница по узору на наведену улицу.

„Изградња или реконструкција улица у овом граду бити по моделу Улице Петра Пеције, уз обавезну изградњу бициклистичке стазе и тротоара за пјешаке“, рекао је тада Аџић. Међутим, до дана данашњег, у промет није пуштена ниједна једина модерна саобраћајница овог типа.

Да ствар буде још занимљивија, Аџић је још у мају прошле године обећавао завршетак радова на обилазници Чатрња – Брестовчина, која представља рак рану града. Завршетак радова је најављиван за крај јуна.

„Тиме би имали и веће растерећење града, али и приградских насеља Обрадовац, Крушкик и Чатрња, која ће са пресељењем царинског терминала сада носити већи терет саобраћајних гужви“, говорио је тада Аџић.

Вјеровали или не, годину дана послије крајњег рока изградње, становници Градишке се и даље не возе заобилазницом, а гужве у граду су чак и веће него раније.

И док је изградња спортске дворане завршена, изградња обичног вртића за малишане у Градишци и даље траје, а још увијек се не зна када ће бити завршена. И ово је једно од главних предизборних обећања тамошње власти, а до тренутка објављивања овог текста, остало је само то – обећање!

Говорећи о изградњи новог вртића у приградској мјесној заједници Брестовчина, Аџић је навео да је ријеч о објекту површине 1.600 квадратних метара, који ће обезбиједити смјештај за додатних 160 ђеце, те да ће у склопу објекта бити изграђене просторије за канцеларије Савјета мјесне заједнице.

„Укупна инвестиција за изградњу вртића износи око 2,3 милиона КМ. За изградњу овог објекта добили смо и грант од Владе Србије од 500.000 евра, на чему им још једном захваљујем у име свих грађана. Тренутно имамо око 200 ђеце који чекају на смјештај у вртић, а са изграђњом овог објекта и адаптацијом постојећих вртића задовољићемо те потребе - рекао је Аџић, наводећи да би нови вртић требао бити завршен до краја октобра.

Октобар 2020. је већ одавно иза нас, а дјеца и даље чекају. До када ће чекати, зависи првенствено од Градишћана.

Стефан Благић

Facebook Comments

Related Articles

Close