Поражена си, земљо моја

Поражена си, земљо моја

Поражена си, земљо моја

Главни ревизор Републике Српске Душко Шњегота данас је поднио оставку на ту функцију. Прије два дана предсједник Републике Српске Милорад  Додик јавно је пред медијима запријетио Шњеготи и рекао му да ће га Народна скупштина Републике Српске смијенити уколико сам не поднесе оставку, а све због извјештаја Главне службе за ревизију да је дефицит у буџету Реублике Српске 2016. износио вртоглавих 175 милиона КМ. Сви смо знали да Народна скупштина не може смијенити Шњеготу јер не постоји законски оквир за тај поступак. Дакле, смјена Шњеготе се није могла одиграти у складу са законом, осим на овај начин -да човјек сам поднесе оставку. Ако већ ревизори посједују потпуну политичку независност, поставља се питање како и зашто је одједном Шњегота поднио оставку?

Имајући у виду да је Шњегота синоћ имао један веома битан састанак са једном „веома важном“ особом - очигледно му је та особа „објаснила“ неке ствари.

Шта му је објашњено?

Слиједећи досадашњу матрицу понашања веома добро организоване политичке мафије јасно је да је Шњегота добио избор:

  1. да подијели судбину Милана Вукелића
  2. да подијели Копањину судбину
  3. да подијели судбину породице Ђуровић
  4. да поднесе оставку

Не, Шњеготу не треба осуђивати, јер је човјек поступио у складу са својом и безбједношћу своје породице. Ко зна колико је било таквих случајева за које јавност није никада сазнала. Шњегота је само један од. Овај случај показује да је наша земља поражена у сваком могућем смислу: вриједносном, моралном, правном и безбиједносном.

Крв, које је некада проливена у борби за слободом српског народа од 1992. до 1995., очигледно није била довољна. Унутрашњи окупатор још увијек снажно жари и пали и из његових канџи се тешко можемо отети. Тешко, али не и немогуће.

Зато размисли, читаоче, да ли си ти сљедећи на реду и да ли ћеш ти бити идући Шњегота?! Једно је јасно - сви ћемо доћи на ред. Сви смо ми Шњегота у земљи која је поражена.

Због свега наведеног, УСТАНИ на неправду СРПСКИ народе. Увијек си кроз историју устајао!

Стефан Благић

Facebook Comments

Close