Писање Рестарта зацементирало судбину квазистудентских представника

Писање Рестарта зацементирало судбину квазистудентских представника

Писање Рестарта зацементирало судбину квазистудентских представника

У низу текстова, које смо објављивали на нашем сајту (Ко су представници Студентског парламента у Бањалуци; Унија студената РС машина за расипање новца;  СТУДЕНТИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА ПОТРОШИЛИ ПРЕКО 1000 КМ У ЕЛИТНОМ РЕСТОРАНУ и др.) у којима смо откривали студентске малверзације на Универзитету у Бањалуци, крије се узрок једног од тежих пораза тзв. студентских представника на наведеном универзитету.

На Факултету политиких наука, као и на Правном факултету, студентски, а у ствари страначки кандидати, доживјели су тешке поразе и тако су до даљњег одстрањени из студентског организовања. Ови факултети, макар што се тиче студентског организовања, представљали су страначке бастионе, чији се лидери нису стидјели да то признају.

Међутим, ту се прича не завршава. Како Студентски парламент чини 25 представника, већина ће зависити од неколико кандидата, у чијим ће рукама бити одговорност за стварање већине. Та ће већина бити, или већина наклоњена људима о којима сте могли читати у нашим текстовима, или праведна, честита и истинска студентска већина, односно људи који ће се истински борити за интересе студената. Већина под утицајем Ратка Савића и Жељка Сладојевића, или већина која неће имати везе с овим људима и која ће на аутентичан начин заступати студенте.

Пратићемо ситуацију и извијестити вас и упознати са људима од којих ће зависити формирање већине.

 

 

 

 

Facebook Comments

Close