ВАЖНО: Не дозволимо да Давид буде "поново убијен" | Правда за Давида

ВАЖНО: Не дозволимо да Давид буде "поново убијен" | Правда за Давида

ВАЖНО: Не дозволимо да Давид буде “поново убијен” | Правда за Давида

Давид Драгичевић је брутално испребијан, а потом бачен у ријеку Црквену.

То је сада свима више него јасно. Док је трајала потрага за њим (укупно шест дана), МУП Републике Српске није показао ни најмање знаке искреног труда да његово тијело буде пронађено.

На крају, на поменутом мјесту, Давидово тијело су пронашли случајни пролазници.

Упркос изјавама представника полиције да се потрага спроводи интензивно, Давид је пронађен након 6 дана у ужем дијелу града, тачније - код Кастела, гдје се Црквена улијева у Врбас.

Застаћемо на тренутак, чисто да те чињенице разложимо и прочитамо још једном

1) Пронађен је у центру града, код Кастела и Врбаса.

2) Полиција је тврдила да спроводи темељну потрагу.

3) Давид је пронађен на локацији коју би полиција прво требало да гледа, а то је обала Врбаса. Да ствар буде још апсурднија, та локација је у ужем дијелу града, а његово тијело су пронашли случајни пролазници.

Звучи логично и смислено?

Па и не баш.

ШТА СЕ ОНДА ДЕСИЛО?

Када је притисак јавности постао несносан, представници полиције су одржали фамозну прес-конференцију на којој су покушали да етикетирају Давида као провалника, наркомана, а потом и као самоубицу.

Не само што су дјеловали нервозно током конференције, а говором показивали знаке несигурности, већ су током излагања јасно показали и покрете који су (по теоријама "говора тијела") очити знакови лагања.

Погледајте и сами, па да наставимо са текстом:

Након прес-конференције, једва да је постојала особа која је повјеровала у овај званични извјештај. Не само због очитих знакова лагања и нервозе коју су представници полиције показали, него и због недовољно јаке аргументације у коју нису повјеровали ни највећи лаици.

Шта се, потом, дешава?

На друштвеним мрежама су се појавили снимци наводне пљачке куће (коју су покушали да припишу Давиду), на којима се не може утврдити да ли је заиста у питању Давид Драгичевић. Међутим, на поменутим снимцима се јасно виде разлике између особе која улази у кућу и која излази из куће.

Најважније: особа која излази из куће (за коју се тврди да је Давид) не носи са собом лаптоп, који је наводно украден.

Детаљи поводом истраге убиства Давида Драгичевића:
http://www.restartsrpska.org/david-dragicevic-detalji/

Све дјелује као
једна велика фарса.

Како се незадовољство јавности повећавало, тако је читав случај почео да се политизује.

Министар Драган Лукач, а потом и предсједник Републике Српске, убрзо су посјетили породицу и покушали да "смире страсти".

Паралелно са тим, медији који су склони представницима власти, радили су све на томе да овај случај не постане битка између политичких струја у Републици Српској.

Када је стрпљење представника власти почело да измиче, десило се ово:

Клупко се одмотава

Дани су пролазили, а онда су испливали и неки нови снимци. Патолог Жељко Каран се на прес-конференцији "излетио", те рекао нешто што се (такође) коси са полицијским извјештајем. Овај снимак је уздрмао изузетно уздрмао јавност.

Фатални ударац читавој овој причи (а поменули смо само мали дио свих нелогичности које прате овај случај) задао је поменути "патолог са ВМА", чији налаз обдукције су родитељи објавили на друштвеним мрежама.

Резултати његовог налаза се директно косе за налазима патолога Жељка Карана.

"Тијело покојног Бањалучанина Давида Драгичевића (21) провело је у води од два до највише четири дана, пише у другом обдукционом налазу, који је на друштвеним мрежама објавила његова мајка Сузана Радановић. У првом налазу који потписује Жељко Каран наводи се да је смрт Драгичевића наступила до максимално седам дана прије момента обдукције." (БН ТВ)

ШТА РАДЕ ВЕЛИКИ МЕДИЈИ ЗА ТО ВРИЈЕМЕ?

На јавном сервису Републике Српске можете чути о свему, али не и о случају Давида Драгичевића, а од од три највеће телевизијске куће у Републици Српској, на Тргу Крајине видимо само једну екипу (БН Телевизију).

Све ово је довољан доказ да се у Републици Српској ни један поштен грађанин не може осјећати безбиједно.

Све и да максимално пазите на своје понашање, никада не знате када ћете се замјерити "некоме ко има везе" и чије сакривање злочина врло лако постаје приоритет МУП-а Републике Српске и јавног сервиса - РТРС.

Постављамо јасно и гласно питање, а постављаћемо га сваким даном у 18 часова испред Трга Крајине, заједно са Давидовим родитељима:

КО ЈЕ УБИО ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА?

Више текућих информација о случају Давида Драгичевића можете пратити у Фејсбук групи "Правда за Давида" на сљедећем линку:

https://www.facebook.com/groups/156284631703837/

Facebook Comments

Close