Награда за рад или поклон за (не)Правду?!

Награда за рад или поклон за (не)Правду?!

Награда за рад или поклон за (не)Правду?!

Драган Јаћимовић, досадашњи помоћник министра у Министарству породице, омладине и спорта у Влади Српске мијења своју фотељу и одлази у Македонији на позицију амбасадора, што ће рећи да се отвара једна слободна позиција у овом министарству. По коалиционом договору, та позиција треба да припадне СНСД-у. Партијски коалициони споразуми се у пракси слијепо поштују, али у наставку текста ћете моћи да видите како је борба против групе Правда за Давида једина изнад коалиционих споразума.

Најозбиљнији претедент за наведено упражњено мјесто јесте Владимир Куваља, организатор бициклистичке трке Београд – Бањалука и директор АФССПОРТ-а. Уз то, Куваљи припада и ексклузивно право организације манифестације „Љето на Врбасу“, а у већину активности укључен му је и отац Тихомир Куваља, као и бивша супруга Лидија Љубичић која је и фитнес инструктор „Л-фит студија“. Није никаква тајна да се Куваља већ „хвали“ да је договорио све око мјеста помоћника, а ни да је Лидија богато финансирана од стране јавних институција кроз реализацију бројних пројеката.

На фотографији: сликао Ратко Јокић, шеф кабинета министрице Давидовић (бивши радник КПЗ и Селаков блиски сарадник), поред њега Лидија Љубичић, министрица Давидовић и Владимир Куваља.

 

Оно што нарочито плијени пажњу јесте чињеница да је бивши затвореник и убица Един Гачић непосредно прије злочина које је починио, добио лиценцу „УЛ-фит спорта“ у којој се тврди да „након дугогодишњег исуства у раду са људима“ и након уплаћених 500 конвертибилних марака, стекао диплому „личног тренера“.

Поставља се питање какво то дугогодишње искуство са људима може да постоји ако је Гачић био у затвору, и о каквим (не)професионалцима се ради када издају дипломе и сертификате терористима?

Међутим, клупко се можда у потпуности одмотава када се сјетимо оног фамозног фудбалског турнира који је требало да се одржи на Тргу Крајине у Бањалуци почетком октобра прошле године, а баш у вријеме када је група Правда за Давида била у јеку борбе за истину о убијеном Давиду Драгичевићу. Иако није био у плану и програму градских или републичких агенди, одједном се појавила информација да се баш на Тргу Крајине треба одржати фудбалски турнир у организацији – ни мање ни више – него АФССПОРТ-а, односно Куваље и Љубичићке. Тај дан чак ни новинари нису могли да дођу до информације ко је поставио терен и ко је организатор, а ни фудбалски клубови нису били упознати са тим да се дешава било какав турнир. Турнир је на крају отказан, а организатори су као разлог отказивања навели ни мање ни више – него ПзД, нанијевши овој групи, по многима, један од режимских удараца.

https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=312274

Од тог тренутка, као покровитељи ове манифестације улазе и кабинети предсједника и премијера Републике Српске, те градоначелника Бањалуке.

Још једна сумњива ствар око свега овога јесте то што Владимир Куваља врши функцију директора маркетинга у РК „Борац“, а након што је Горан Селак, предсједник ГО Социјалистичке партије у Бањалуци преузео мјесто у Управном одбору овог клуба, сам Куваља се учланио у СП. Ипак, то је урадио тихо и испод радара, а може се претпоставити да је то урадио из разлога што СП контролише Министарство за породицу, омладину и спорт (министар Соња Давидовић, СП), што би могло значити и евентуалан напредак у каријери. Једини проблем је у томе што упражњено мјесто помоћника министра спорта, како је наведено на почетку, припада СНСД-у.

У конкуренцији за ово мјесту су још и Оливер Гачић, тренутно запослен у истом министарству и Горан Раца, запослен у Министарству финансија РС.

Како ће се одвијати Игре пријестола помоћника и да ли ће кадар Социјалистичке партије да добије СНСД-ову фотељу, остаје да се види. Сасвим сигурно ће бити занимљива битка.

Рестарт Српска

Facebook Comments

Close