Како Министар Малешевић и ДНС користе државне ресурсе за предизборну кампању у Градишци

Како Министар Малешевић и ДНС користе државне ресурсе за предизборну кампању у Градишци

Како Министар Малешевић и ДНС користе државне ресурсе за предизборну кампању у Градишци

Иако је предизборна кампања законски одређена на мјесец дана прије дана избора, за наше политичаре закони не важе, они кампању проводе читаву изборну годину.

Примјер је и министар просвјете и културе Дане Малешевић, који је одавно загазио у кампању, па се средства, путем којих се долази до гласача, не бирају. Доказ овој тврдњи су недавне страначке просторије које је Малешевић отворио у насељу Сењак-Градишка заједно са сином посланика ПС БиХ Ђорђе Крчмара, Борисом Крчмаром и одборником, донедавним заклетим непријатељем СНСД-а, Сашом Лазићем. Спорно је што су те просторије опремљене намјештајем из Средње стручне и техничке школе, што је ван памети, јер умјесто да обнављамо школе ми их пустошимо правећи страначке канцеларије. Иначе, Борис Крчмар је добио и мјесто шефа у Геодетској управи, што је како кажу упућени, и био један од разлога преласка Ђорђа Крчмара из СДС-а у ДНС.

Малешевић на овај начин злоупотребљава свој положај и ту се не зауставља, већ под плаштом грађења сеоских школа покушава да уцијени сељаке да гласају за њега, градећи им путеве око школа. Оно што је иронично јесу подаци који кажу да у те школе иде мали број ђака, који се могу избројати на прсте једне руке, док веће школе, које вапе за реконструкцијом, бивају запостављене. Разлог је у томе што у већим срединама не могу људе уцијенити тако лако, док је у малим и запуштеним срединама много лакше уцијенити људе. Чист примјер је Основна школа „Петар Кочић“ у Новој Тополи, којој је неопходна реконструкција, како саме школе тако и дворишта, док се школе по селима око Тополе реновирају свакодневно.

Малешевића у стопу прате Крчмар и Лазић, који свугдје обећавају асфалтирање и реконструкцију улица и школа. Њих безрезервно подржава и директор Путева Српске Ненад Нешић, који преко ове институције ради и гради само тамо гдје је страначки интерес важан, а не гдје се заиста јавља потреба за новим путевима.

Макијавелистичку тезу "циљ оправдава средство" су Малешевић и екипа озбиљно схватили, па не бирају средства да се домогну гласова, свјесни да у претходном периоду нису имали успјеха, посебно Малешевић, који је освајао мизеран број гласова у свом крају. Свјестан те чињенице, покушава нешто да промијени, а у томе га подржавају колеге из других ресора, што само говори о томе колико је партократија погубна за друштво и колико се лични интерес злоупотребљава како би се новац извлачио из јавних предузећа и установа зарад личног профита и интереса.

Нама преостаје да ову истину и њихову бруку ширимо што је могуће више и да апелујемо на грађане да не дозволите да вас купе ВАШИМ новцем. Само ви сте све те путеве заслужили и платили издвајајући новац кроз порезе које плаћате овој држави. Искрено се надамо да ће ова порука доћи до што већег броја грађана који неће насјести на провидне трикове којима се служи владајућа гарнитура.

РеСтарт

 

Facebook Comments

Related Articles

Close