Још једна пљачка наших „патриота“

Још једна пљачка наших „патриота“

Још једна пљачка наших „патриота“

Свакодневно нас власт уверава како на најбољи начин штити виталне националне интересе Срба и Републике Српске и како ће иста изгубити све надлежности само ако они изгубе изборе у октобру. Са друге стране наставља се „патриотско“ пљачкање тог истог српског народа и Републике Српске. О чему се овог пута ради? Како пише портал Бука Електропривреда РС је за услуге саветовања у области „реструктуирања, организованог деловања и отварања тржишта“ издвојила око 6 милиона КМ сарајевској фирми БЕЦД, која нема ни адресу ни контакт и у којој је запослено само 3 радника!!!

Иначе, ова фирма је основана у септембру 2016. године и до краја те године радила је у минусу од 1.190 КМ. Међутим, већ следеће године, када склапају уносан посао за услуге „саветовања“ са Електродистрибуцијом Пале од 890.000 КМ, настаје процват фирме. Следили су уговори са осталим деловима ЕРС и дошло се до цифре од скоро 6 МИЛИОНА КМ, за фирму од свега троје запослених!

Сви послови су склопљени путем преговарачког поступка без обавештења о набавци, што није препоручљива пракса. Али пошто је ова фирма повезана са људима блиским властима у РС јасно је да нису морали да поштују све процедуре. Читав овај случај нас јако подсећа на аферу са набавком радара у РС где су вишемилионски тендер добиле фирме које су основане свега пар месеци пре расписивања тендера. Тек након притиска јавности, Влада РС је одустала од тог посла. У овом случају је очигледно да је јавност касно сазнала за малверзације па су успели да извуку 6 милиона КМ.

Још већу сумњу на читав овај „пројекат“ баца и податак да је предвиђено да за Електропривреду РС у следећем периоду потпуно бесплатно услуге саветовања обави консултантска кућа финансирана средствима британске амбасаде. Дакле, ЕРС је платио нешто 6 милиона КМ што ће ускоро да добије бесплатно!

На крају нећемо давати никакав закључак. Ви сами процените о чему се ради и како нас „патриотска“ власт „патриотски“ брани.

"РеСтарт Српска"

Facebook Comments

Close