Досије ПДП: Једноумље (III)

Досије ПДП: Једноумље (III)

Досије ПДП: Једноумље (III)

Након објаве текста везаног за петицију коју су спровели бањалучки посланици ПДП-а који можете прочитати овдје, на друштвеним мрежама појавиле су се бројне реакције, што искрене, што отворено ботовске, укључујући чак и ботовске странице које су стале у одбрану својих партијских шефова. Иако смо аргументовано образложили да, намјерно или ненамјерно, текст предложене одлуке изгледа као да ју је сам Драган Лукач писао, реакције које су услиједиле нису имале никакве везе са текстом.

Наиме, изузетно енергично и бласфемично нападао се врх Рестарта, односно људи који већ двије и по године предано раде на подизивању свијести о малверзацијама које спроводе политичке партије, не само у Републици Српској, него и у читавој земљи. Партократија нас је довела до дна, али изгледа да поједине партије копају још дубље. 

Пошто нису могли аргументовано да супротставе мишљења, кренуле су личне дисквалификације на рачун предсједника наше организације Стефана Благића, али и других људи који нису чланови Рестарта. У науци се то зове техника манипулације ударом на личност, а не на аргумент, тј. у нашем случају, текст који смо написали. То се ради када се аргумент/текст не може логички оборити, па се настоји дискредитовати личност која га отјелотворује. 

Прве реакције ПДП-ових симпатизера и ботова су биле: "Продали сте се, купљени сте, прелетјели сте..." итд. Наравно, без иједног доказа, али са јасним циљем: да се народ не би преварио па повјеровао, потребно га је изманипулисати. Манипулација је ишла до тог нивоа да нам се замјерало и да не дижемо глас против разних "Стевандића, Петровића, Талића" и њима сличним. Обичним кликом на свако од ових имена увјерићете се у њихове неистине.

Идући кораци су били стравични. На појединим Фејсбук страницама које контролишу присталице ПДП-а, могли сте да видите дегутантне, одвратне фотографије којима су се поново настојале дискредитовати личности. Фотографије можете да видите у наставку.

(Поједине фотографије не би било пристојно ни приказивати)

Наравно да и Драшку и Јелени желимо све најбоље, али сами треба да закључе да ли ће наставити да дијеле исте партијске вриједности са Перицом Бундалом, Младеном Иванићем, Игором Црнадком и сличним.

Да се вратимо на тему. Када смо упорно указивали на грешке владајућих, тада смо називани "страним плаћеницима", "домаћим издајницима", "рушиоцима Српске", а прорежимске ботовске странице су правиле најгнусније објаве у циљу дискредитације наше организације. Са друге стране, када указујемо на грешке опозиције, моментално постајемо "режимски плаћеници", "прелетачи" и сл. Нама се чини да у оваквој поставци ствари и систему вриједности, не постоји нити један једини принцип који разликује власт и опозицију. Једина разлика је у томе што су једни власт на бх. нивоу, а други на ентитетском, односно, чини се да су једни преузели монопол на институције Српске, а други монопол на опозицију (али и тзв. "папке у опозицији"), покушавајући да међу својим бирачким тијелом створе апсолутно једноумље.

То значи да ако не размишљаш као они, односно одудараш од њиховог шаблона, одмах си стављен у други шаблон. ПАРТИЈЕ ДЈЕЛУЈУ ПОТПУНО ИДЕНТИЧНО!

Јуче се показало и доказало да они (ПДП) који би требало да промовишу различитост мишљења, покушавају да сваки облик другачијег мишљења угасе, односно да, ако ништа друго - амортизују, умјесто да критику схвате као добронамјерну и покушају да се њом и воде. Уосталом, да нам опозиција ичему ваља, ваљда би за ових 13 година успјели да сруше најгору власт у историји наше земље. Да нам опозиција ичему ваља, не би ових 13 година константно радили по истој матрици, а очекивали другачији резултат. Или можда резултат који добијају за сваке изборе не желе ни да промијене?

Рестарт

 

 

Facebook Comments

Close