ДНОвинарство

ДНОвинарство

ДНОвинарство

У Дневнику РТРС од 22.06.2018. емитован је крајње тенденциозан и неистинит прилог  у коме се удружење Рестарт доводи у везу са страним обавјештајним службама, а све са циљем рушења власти у РС. У прилогу се наводи сљедеће: „Британци, наводи се у овим документима, активирају своје организације у БиХ, које се контролишу и усмјеравају преко Британског пословног клуба, као и организације "Рестарт", те још неколико удружења у Републици Српској.“

Наводимо да је изречена конструкција АПСОЛУТНА НЕИСТИНА!

Молимо РТРС да нам прије свега објасни ко је „Британски пословни клуб“, пошто за њих до овог прилога уопште нисмо ни чули, а доведени смо у директну везу са њима. Наводимо да нити са овим клубом, нити са било којом страном амбасадом немамо никакве везе.

Молимо РТРС и да јавности стави на увид „документе“ које имају у поседу и који "потврђују истинитост" наведених тврдњи. Уколико то не ураде, биће свима јасно да се ради о школском примјеру пропаганде и ширења лажних вијести. Ако то ураде, моћи ћемо моментално да тужимо "јавну кућу" (како ју је предсједник Српске назвао), јер се ради, како смо рекли, о фабрикацији.

Јасно нам је да је евентуална одштета од неколико хиљада КМ, што су већ појединци у Српској добијали на судовима, јако мала да би се они забринули, а и не плаћају је из својих џепова.

Убијеђени смо да ће овај период РТРС остати црним словима уписан у историји медија у РС и да ће студенти на ФПН о њему писати мастер и докторске радове наводећи га као школски примјер злоупотребе јавног сервиса и медијског простора.

Мета на чело

Пласирајући овакве неистине, РТРС ставља мету на чело свим члановима нашег удружења, доводи нас у опасност без имало грижње савјести. Свједоци смо да је безбједносна ситуација у Српској тешко нарушена, а чини се да РТРС само долива уље на ватру и покушава да нас угрози. Јасно им је да ми, осим чистог срца, немамо чиме да се бранимо од ових подвала.

Напомињемо да је режим 90-их у Србији, особе које је ликвидирао, прво блатио у медијима проглашавајући их издајницима и припадницима страних служби, како би ликвидација која би услиједила након тога, на неки начин у јавности била оправдана. 

Такође, молимо МУП Српске, СИПУ, ОБА-у и друга безбједносна тијела у земљи, да нас похапсе и испитају "сазнања" РТРС-а, јер се овдје ради о питању велеиздаје и директног нарушавања уставне конфигурације Републике Српске и БиХ, те о тобожњем директном мијешању страног фактора.

И на крају, само бисмо додали нешто што је данас свима јасно, а то је да се режим Милорада Додика руши као кула од карата, стога, требало би да вам се јасно упути једна порука: ДНОвинари, ближи вам се политички крај!

 

Рестарт Српска

Facebook Comments

Close