Демаскирање Фабрике

Демаскирање Фабрике

Демаскирање Фабрике

Фабрика је уназад неколико дана појачала ударе на групу "Правда за Давида", као и све оне који се појављују на Тргу Крајине и дају подршку оцу Давору и мајци Сузани у потрази за истином о њиховом брутално убијеном сину Давиду. Рестарт се такође нашао на удару Фабрике и то неколико пута у задње двије седмице. Наравно, нити једна једина вијест није била поткријепљена ниједним доказом, али је фантазмогорија зато била на самом врхунцу.

Све је почело објављивањем вијести о наводном рушењу ионако одлазећег предсједника Милорада Додика које је, како су навели, организовано ни мање - ни више, него преко наше организације. 22.6. објављена је лажна вијест, која је овако изгледала: "Британци, наводи се у овим документима, активирају своје организације у БиХ, које се контролишу и усмјеравају преко Британског пословног клуба, као и организације "Рестарт", те још неколико удружења у Републици Српској." 

Из Фабрике су рекли да су у посједу "тајних докумената" којима поткрепљују своје тврдње, али, наравно, те "документе" нико никада није видио, нити су их они објавили. А нису их ни могли објавити јер не постоје.

Рестарт још увијек одлучује о начину на који би се могла повести грађанска парница због ове лажне вијести, а наши адвокати интензивно раде на овом случају.

Међутим, ово није било довољно, па је у дану када је организован велики скуп Правда за Давида - Правда за сву нашу дјецу, Фабрика објавила вијест  да ће се на Давидовом тргу окупити криминалци, а међу тим криминалцима се именује и предсједник Рестарта - Стефан Благић. Ту се нису зауставили, него су, што је заиста невјероватно, објавили личне податке особа: имена, презимена, јединствене матичне бројеве, адресе итд. 

 

Јавно је објављена и Стефанова адреса становања, као и ЈМБГ (ми смо у тексту који читате, наравно, затамнили све ове податке).

Како у оваквом извјештавању има елемената кривичног дјела, већ су у припреми не само тужбе, гдје ћемо тражити максималне одштете, него и кривичне пријаве које ћемо адресирати директору Фабрике, али и уреднику информативног програма. Рестарт се обратио и Агенцији за заштиту личних података БиХ, а када нам одговоре, и то ћемо јавно објавити. Идеја је да, што је могуће већи број људи са списка тражи максималну одштету и поднесе кривичне пријаве, како бисмо блокирали рачуне Фабрике и на тај начин зауставили њено даље противзаконито дјеловање.

Рестарт ће настојати да открије и ко је ове повјерљиве информације доставио Фабрици. Знамо ко сасвим сигурно располаже њима, али доћи ће ред и на појединце из те институције.

Индикативно је да је са сајта Фабрике комплетна вијест обрисана дан послије, што само свједочи о томе какву су катастрофу тенденциозно направили.  

Како би многи рекли, безобразно осиони појединци из Фабрике су исти дан када су објавили ову скандалозну вијест, поднијели кривичну пријаву против Стефана због сљедећег ФЕЈСБУК статуса.

 

Шта је посебно интересантно?

Статус је постављен 7.7. тј. у суботу послијеподне (нерадни дан), тужилаштво је реаговало моментално, а сљедећег јутра је полиција уручила позив на саслушање, док је само саслушање обављено у понедјељак у 14 часова. Експресно! Муњевито!

Узнемиравање се наставља. Благић позван на саслушање у својству осумњиченог за кривично дjело угрожавања сигурности.Полицијска бруталност се наставља.

Posted by РеCтарт Српска - ReStart Srpska on Sunday, July 8, 2018

Подсјећамо да је Стефан прије више од мјесец и по поднио кривичну пријаву против НН лица и Мате Ђаковића, радника Фабрике, због кривичних дјела злоупотребе положаја, изнуде итд, али до дана данашњег нисмо чули да је Мате Ђаковић позван на саслушање. Шта мислите зашто?

Како год, свима је јасно да у Фејсбук статусу није било никакве намјере за угрожавањем било чије безбједности, што се види и из Стефанове званичне изјаве.

Међутим, то није омело Фабрику да синоћ у свом централном дневнику објави вијест у којој наводе: "Благић је критиковао РТРС, зашто је објавила документ са његовим именом и презименом , а на Тргу Крајине лијепио је плакате посланика са фотографијама и личним подацима, који нису подржали закључке Анкетног одбора у Скупштини Српске." 

Стефан је поводом овога изјавио сљедеће: "Тачно је да је сам лијепио плакате са именима посланика који нису подржали закључке Анкетног одбора и то бих урадио поново, али никада са личним подацима, попут ЈМБГ, адресе становања или другим повјерљивим подацима. Наиме, информације које су стајале уз сваког посланика који није гласао за извјештај, јесу свима доступне информације које се могу пронаћи на сајту Народне скупштине Републике Српске, а то су датум и мјесто рођења, као што можете видјети на фотографији у наставку."

 

И на крају, као шлаг на торту, Фабрика је покушала нешто потпуно неразумно и на нивоу научне фантастике, а то је да нас ПРОГЛАСЕ ТЕРОРИСТИМА. У вијести која је објављена такође за вријеме протеста, Правда за Давида, а која је пренесена са СРНА-е, написали су:

"Припадници МУП-а Републике Српске ухапсили су данас у Бањалуци лице чији су иницијали А.С. /28/ из Бијељине које је осумњичено за јавно подстицање на терористичке активности. "Ово лице је у ранијем периоду јавно, путем друштвених мрежа, позвало на бомбашке нападе на Полицијску управу Бијељина", саопштено је из МУП-а Републике Српске. Срна незванично сазнаје да је ријеч о Александру Стојановићу, члану покрета "Рестарт Српске", који је на Фејсбуку ставио фотографију зграде Полицијске управе Бијељина преко које пише "Ако фураш бомбу на мурију баци је."

Иако је Рестарт одржао конференцију за медије у којој смо јавност упознали да се ради о класичној подметачини и пласирању неистина (међу члановима Рестарта постоји лице које се зове и презива исто као и наведена осумњичена особа, али наш члан је угледни професор из Невесиња који, осим истог имена, нема апсолутно никакве везе са наведеним), нисмо видјели да је Фабрика објавила деманти, иако су њени новинари били на конференцији.

Конференција за медије

Posted by РеCтарт Српска - ReStart Srpska on Sunday, July 8, 2018

Ако јесте, извињавамо се, а ако није, знате веома добро шта слиједи. 

 

Рестарт Српска, Стефан Благић

 

Facebook Comments

Related Articles

Close