Познати детаљи о случају Давида Драгичевића

Познати детаљи о случају Давида Драгичевића

Познати детаљи о случају Давида Драгичевића

Овај чланак не представља стандардни начин оглашавања организације РеСтарт Српска, већ представља покушај да се на једном мјесту наведе све оно што указује на нелогичности полицијског извјештаја поводом случаја Давида Драгичевића. Чланак је заједничко дјело чланова РеСтарта, симпатизера, активиста и грађана који свакодневно указују на рупе у "званичној истини".

Нажалост, све указује да се овај случај покушава заташкати од стране оних који посједују довољно моћи да то и учине, као што се и раније дешавало. Не дозволимо им да овог пута прођу некажњено.

Овај чланак ће се константно допуњавати.

Линк ка Фејсбук групи "Правда за Давида": https://www.facebook.com/groups/156284631703837/

КОМЕНТАРИ

1. Спорно је мјесто гдје је Давид наводно "упао" у Црквену. Полицијски извјештај говори да се то десило на Лаушу недалеко од улице у којој је становао, међутим како је могуће да се тијело појави на ушћу у Врбас послије 6 дана? Црквена је плитка, тако да би тијело било већ раније уочено.

2. Уколико је полиција пратила Давидово кретање и знала преко камера да је посљедњи пут виђен у спорној кући, зашто је било наглашено да је последњи пут виђен у центру града? Потрага која је трајала 5 дана је ишла у погрешном смјеру, са погрешним информацијама да се креће у другом крају града.

СЛУЧАЈ ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА
ОТВОРЕНИ РАЧУНИ ЗА ПОМОЋ ПОРОДИЦИ У ПРАВНОЈ БОРБИ: 
https://www.etrafika.net/banjaluka/59518/slucaj-davida-dragicevica-otvoreni-racuni-za-pomoc-porodici-u-pravnoj-borbi/

3. Спорно је како су настале повреде. Полицијски извјештај каже да је сукоб испред кафића био "мањи физички сукоб гдје није било посљедица по лица која су учествовала у сукобу, укључујући и Давида Драгичевића. Сукоб је трајао кратко након чега су се лица разишла".

Свједочење извјесног Д.С. на Фејсбуку доказује да Давид није задобио повреде током наводне туче испред кафића. Причао је са њим послије туче.

Поставља се питање откуд повреде на челу, кољенима. Зашто полиција није хтјела да разговара са Д.С, иако је уредно пријавио да је свједок?

4. Самим тим што у полицијском извјештају није наведено ништа о томе на који су начин настале повреде, прекршен је члан 170 ЗКП-а Републике Српске.

5. Нелогично је да је Давид опљачкао кућу. Према полицијском извјештају којим се тврди да је камера снимила Давида како улази у кућу, види се да особа са телефоном у руци опуштено улази у кућу. Два лица касније улазе у ту кућу неколико минута касније. Полиција није рекла ни ријеч о дешавањима у кући од 50 минута. Доста нелогичности с обзиром на то да су имали све те информације на располагању.

а) Власник куће и његов брат, који су након неколико минута ушли у кућу послије особе за коју МУП тврди да је Давид, нису саслушани у својству свједока, већ само као оштећени.

б) Да ли је логично да неко 50 минута пљачка кућу?

в) На снимцима није уочен лаптоп.

6. Провала у кућу је пријављена јако касно. Власник куће тврди да није познавао Давида, али зна да га је Давид опљачкао. Предмети за које се тврде да су нестали и да су пронађени у Давидовим џеповима повлаче доста сумње, с обзиром да је Давид раније посједовао чакију (поставио је оглас за продају на olx.ba прије неколико мјесеци).

Такође, свједочење Д.С. на Фејсбук групи који каже да му је Давид показао чакију послије наводне туче.

7. Полицијски извјештај тврди да је Давид напустио кућу и наставио кретање према мосту нормалним ходом. Са друге стране, особа са снимка напушта кућу храмајући и трчећи, а послије тога наставља убрзаним ходом.

8. Давид је исте вечери послао поруку, уколико му се нешто деси да је крив одређени Ф.Ћ. Самим тим је Давид указао да му се нешто може десити и да је животно угрожен.

9. За вријеме трагања за Давидом, полиција није долазила у кућу гдје Давид станује. То је доста спорно и нелогично. Било би логично да су претражили собу и на тај начин покушали наћи било какаве додатне информације.

10. Извјештавање СРНА , РТРС-а и других "режимских" медија указије да се нешто покушава прикрити и заташкати случај.

Овако је полиција објаснила шта се догодило са Давидом:

https://youtu.be/UcBKVWmvm5U 

Нови детаљи све сумњивијег полицијског извјештаја:

http://www.rtvbn.com/3901886/novi-detalji-sve-sumnjivijeg-policijskog-izvjestaja-oko-davidove-smrti

Нови видео детаљи:

http://www.rtvbn.com/3902001/novi-video-detalji-davidove-smrti

Грађани траже правду за Давида:

http://www.rtvbn.com/3901964/gradjani-traze-pravdu-za-davida

Facebook Comments

Close