Како Рестарт функционише и који су нам основни принципи

Како Рестарт функционише и који су нам основни принципи

Како Рестарт функционише и који су нам основни принципи

Рестарт је релативно млада организација која је почела са радом прије готово четири мјесеца, а основана је због потребе демаскирања аномалија у друштву које су нам сервиране од стране оних људи који управљају нашим животима – политичара. У том смислу до сада сте могли да прочитате велики број текстова који се баве овом тематиком и који дају одговоре на питања од животне важности за грађане Републике Српске. Више пута смо истицали да, када би политичке партије примјењивале рјешења која предлажемо, ми не би имали разлог да постојимо. Међутим, то није тако и не назире се ни период у којем би се ситуација у том погледу промијенила.

Рестарт не прави разлику између политичара и партија које чине власт и опозицију у Српској, јер сматрамо да су и једни и други итекако одговорни за катастрофалну ситуацију у нашем друштву. То сте могли да примијетите и из наших видео клипова које редовно објављујемо.

Унутар наше организације постоји максималан ниво демократичности, транспарентности и одговорности. То су уједно принципи и вриједности које желимо да наметнемо у цјелокупном друштву, па сматрамо да би било лицемјерно да их унутар наше организације не примјењујемо.

Рестарт за сада нема нити једног финансијера и у том смислу смо апсолутно независни, а финансије које посједујемо су искључиво резултат наших добровољних чланарина које нам омогућавају да свакодневно оперативно дјелујемо.

Позивамо све заинтересоване људе, људе са кредибилитетом, поштене и часне, људе који дијеле наше идеје да нам се придруже у нашој борби.

Рестарт углавном чине високообразовани људи, али то нас ни у ком смислу не спрјечава да интегришемо и све остале који посједују горе наведене врлине. Без наведених врлина, све остале предности које човјек посједују постају бесмислене.

Будио дио тима који нуди рјешења за друштвено-политичке проблеме и покреће точак напретка. Буди дио Рестарта!

Facebook Comments

Close