Slučaj Radišić broj 2?

Slučaj Radišić broj 2?

Slučaj Radišić broj 2?

Stanovnici Ulice Marka Lipovca iz Banjaluke obratili su se našoj organizaciji za pomoć oko problema koji imaju. Njihov apel prenosimo u cjelini i obećavamo da ćemo se angažovati oko navedenog problema.

"Obraćamo se Vama jer ne znamo kome možemo da se obratimo za pomoć oko neregularnosti izgradnje parkinga u banjalučkom naselju Lazarevo 2. Po regulacionom planu, predviđen je parking na mjestu na kojem se sada gradi, međutim, nije obezbijeđen bilo kakav prilaz istom, osim KROZ ZELENU POVRŠINU I PJEŠAČKU ZONU KOJA SE NALAZI ODMAH PORED PARKINGA!

Inače, parking se gradi za potrebe hostela Evropa, čiji je vlasnik dugogodišnji načelnik odjeljenja za inspekcijske poslove, Novak Petraš! Međutim, pored tog problema, jutros je došlo do konflikta gdje je morala intervenisati i policija. Naime, regulacionim planom, parking je predviđen i u dvorištima okolnih baraka (ta zemlja jeste državno zemljište), te su bageri počeli kopanje i rušenje živica koje svakodnevno štite od buke i prašine sa okolnog puta.

Sve komšije su se pobunile protiv ove akcije. Dakle, problem nije u parkingu, već što faktički ne postoji prilaz osim onog kroz zelenu površinu i pješačku stazu.  Da ne spominjemo da lokalno stanovništvo nema ništa od tog parkinga jer parking zauzima dijelove dvorišta mnogih komšija, te isti nemaju prilaz parkingu osim onog nelegalnog koji ide preko zelene površine.

Uz ovo sve, šaljemo vam i slike te snimak intervencije policije na nezadovljnstvo stanovnika Ulice Marka Lipovca. Molim za bilo kakvu savjetodavnu, pravnu pomoć, i ako je ikako moguće, da provjerite da li je legalno sve to što se radi. Ako treba dođite i pogledajte šta se sve dešava.

Srdačan pozdrav!"

Stanovnici Ulice Marka Lipovca

Facebook Comments

Close