"A loši đaci odjednom svetom vladali"

"A loši đaci odjednom svetom vladali"

“A loši đaci odjednom svetom vladali”

Političke trgovine u Republici Srpskoj sve više uzimaju maha, pa se postavlja logično pitanje kakva je korist od svih budućih izbora, ako na snazi ostane trenutno važeći Izborni zakon. Preletači (u narodu poznati i kao papci) izbijaju na sve strane.

Najnoviji primjer beskrupulozne političke trgovine dešava se u Banjaluci, gdje je donedavni „glavni opozicionar“ i predsjednik Gradskog odbora PDP-a u Banjaluci Zoran Talić postigao dogovor sa dojučerašnjim „ljutim političkim protivnikom“ SNSD-ovcem Igorom Radojičićem, pa će uskoro postati predsjednik Skupštine Grada Banja Luka. To će značiti i prekompoziciju skupštinske većine, pa se očekuji i druge administrativne i kadrovske promjene.

Koliko je Zoran Talić iznevjerio očekivanja onih koji su ga birali i o kakvom se oportunisti radi, pokazuju sljedeće činjenice:

  • Na predizbornim skupovima PDP-a 2016. Talić je često ponavljao kako je SAMO JEDNOM glasao kao i SNSD – kada se raspravljalo o proširenju zemljišta KPZ „Tunjice“, aludirajući da je to mjesto gdje će završiti oni sa kojima je sada sklopio političko - ljubavni dogovor. Da li to znači da sada i za sebe misli da će završiti u „Tunjicama“?
  • Kada je prošle godine (još prije izbora) Igor Radojičić uputio pismo PDP-u u kojem je ponudio saradnju u Banjaluci, Talić je bio najizričitiji protivnik toga, rekavši: „Jasno da SNSD u Banjoj Luci i na ovaj način pokušava da tvrdi pazar sa svojim koalicionim partnerima, kao što je jasno i da PDP u Banjoj Luci nema nikakvih dodirnih tačaka sa SNSD-om.“ PDP možda i nema, ali neko ko je ispred PDP-a dobio odbornički mandat u banjalučkom parlamentu očigledno ima.
  • Posebno je zanimljiva izjava koju je „prvi gradonačelnikov čovjek“ Srđan Amidžić dao Srni u kojoj Talića naziva „lošim đakom“.

Da li ovo znači da je SNSD počeo da sarađuje sa „lošim đacima“? Ili će možda značiti Talićevu postdiplomsku karijeru na nekom od državnih fakulteta?

Bilo kako bilo, sve ovo pokazuje koliko je podla i korupmpirana partokratija zavladala našim društvom, koliko se gledaju isključivo sopstveni interesi i koliko je narod ojađen i oštećen tzv. političarima koji, ustvari, nisu političari nego vlastoljubive i srebroljubive partokrate.

Danas se postavlja pitanje možemo li uopšte ikome išta vjerovati?

P.S. Što se desi u Beču, ostaje u Beču.

Stefan Blagić

Facebook Comments

Close