Kako Restart funkcioniše i koji su nam osnovni principi

Kako Restart funkcioniše i koji su nam osnovni principi

Kako Restart funkcioniše i koji su nam osnovni principi

Restart je relativno mlada organizacija koja je počela sa radom prije gotovo četiri mjeseca, a osnovana je zbog potrebe demaskiranja anomalija u društvu koje su nam servirane od strane onih ljudi koji upravljaju našim životima – političara. U tom smislu do sada ste mogli da pročitate veliki broj tekstova koji se bave ovom tematikom i koji daju odgovore na pitanja od životne važnosti za građane Republike Srpske. Više puta smo isticali da, kada bi političke partije primjenjivale rješenja koja predlažemo, mi ne bi imali razlog da postojimo. Međutim, to nije tako i ne nazire se ni period u kojem bi se situacija u tom pogledu promijenila.

Restart ne pravi razliku između političara i partija koje čine vlast i opoziciju u Srpskoj, jer smatramo da su i jedni i drugi itekako odgovorni za katastrofalnu situaciju u našem društvu. To ste mogli da primijetite i iz naših video klipova koje redovno objavljujemo.

Unutar naše organizacije postoji maksimalan nivo demokratičnosti, transparentnosti i odgovornosti. To su ujedno principi i vrijednosti koje želimo da nametnemo u cjelokupnom društvu, pa smatramo da bi bilo licemjerno da ih unutar naše organizacije ne primjenjujemo.

Restart za sada nema niti jednog finansijera i u tom smislu smo apsolutno nezavisni, a finansije koje posjedujemo su isključivo rezultat naših dobrovoljnih članarina koje nam omogućavaju da svakodnevno operativno djelujemo.

Pozivamo sve zainteresovane ljude, ljude sa kredibilitetom, poštene i časne, ljude koji dijele naše ideje da nam se pridruže u našoj borbi.

Restart uglavnom čine visokoobrazovani ljudi, ali to nas ni u kom smislu ne sprječava da integrišemo i sve ostale koji posjeduju gore navedene vrline. Bez navedenih vrlina, sve ostale prednosti koje čovjek posjeduju postaju besmislene.

Budio dio tima koji nudi rješenja za društveno-političke probleme i pokreće točak napretka. Budi dio Restarta!

Facebook Comments

Close